Etusivu > Juoksu, Yleinen > Uusi alku..

Uusi alku..

Yhdeksän kuukautta vierähti edellisestä kirjoituksesta, paljon on ehtinyt tapahtua, mutta mikään ei ole muuttunut.

Helmikuussa juostiin kohti kevättä, haasteet oli heitetty ja kaikki meni ohjelman mukaan. Huhtikuun alussa hiihtoa pohjoisessa viikko juoksun ohella, on mennyt joskus paremminkin. Huhtikuun lopulla se tapahtui, olin pitkän lenkin viimeisillä kilometreillä kun nilka alkoi oireilemaan. Kävelyksi pisti, seuraavina päivinä ei edes kävelystä meinannut tulla mitään. Työterveydessä todettiin akillesjänteen tulehtuneen, narisi ja oli turvoksissa. Tulehduskipulääkettä ja lohkaisu ”Tämän vuoden juoksut oli siinä”, ei saatana, ei ne mitään tiedä oli päällimmäinen ajatus. Viikko meni eikä tilanne rauhoittunut yhtään. Alkoi ahdistus vaivaamaan, toukokuussa oli meininki juosta HCR puolimaraton. Ortopedille aika ja toivoa täynnä. Siellä kuulin kuinka olisi pitänyt toimia kun oli narinaa jänteessä, nyt se oli myöhäistä. Kortisonia jänteen ympärille, toivoa ja odotusta, ei vaikutusta pistoksella. Kävely oli vaikeaa, työssä kuitenkin linkkasin. Oli vaikea myöntää etten juokse HCR:llä, mutta ajattelin jos sen luovutan niin Tukholmassa mennään täysi matka. Oli hienoa olla kuitenkin mukana matkalla vaikka juoksuun en osallistunutkaan, tuli kannustettua kavereita ja katseltua heidän tuuletuksia maalissa.

Toukokuun lopulla kävely oli edelleen vaikeaa. Matka Tukholman maratonille maksettu ja kaikki valmiina, paitsi itse juoksija. Aika jälleen ortopedille, kirjoitti todistuksen vammasta jolla siirsin osallistumiseni seuraavalle vuodelle. Samalla lähete ultraan, ei sieltä mitään ihmeitä löytynyt. Fyssarille lähete ja kuntoutusta. Ei paljon vaikutusta niillä hoidoilla ollut. Saatoin kyllä pyöräillä hieman reilusti kun juosta ei pystynyt, olisiko ollut vaikutusta paranemiseen? Osallistuminen siirtyi, mutta matka oli ja pysyi, peruutusturva ei siihen auttanut. Mikäpä siinä, käydään turistina sitten katsastamassa maraton. En ryhdy nyt käymään kaikkia vaiheita yksityiskohtaisesti läpi, mutta niitä kyllä oli..

Haikea oli seurata juoksua kadun varrelta, mutta silti viihdyin, sanat ei riitä kuvaamaan tunnelmaa..

Heinäkuun puolivälissä jalka alkoi kestämään jo hieman juoksua. HCM oli vielä edessä, ilmoittautuminen oli tehty edellisenä vuonna. Voihan maratonin juosta vain läpi ilman aikatavoitetta. Kaikki näytti lupaavalta, jalka ei kipeytynyt pienistä lenkeistä. Liian hyvää ollakseen totta. Tietysti toinen akilles teki saman tempun minkä toinen keväällä, nyt meni hermo.. Minusta tuli turisti koko kesäksi, voi wi… Otin kyllä turistina kaiken irti, nautin matkoista, mutta silti olisin halunnut juosta.

Syyskuussa työterveyslääkäriin, tämä kierre on saatava loppumaan. Pitkä sairasloma ja liikuntakielto. Järki mukaan ja malttia harjoitteluun..

Nyt ollaan taas menossa, juoksua maltillisesti ja lepoa jos alkaa olla tuntemuksia jaloissa. Vielä se Tukholma juostaan, 2015.. matka tilattu.

Kesällä oli soittoa vaille akillesjänteen puhdistusleikkaus yksityisellä, mutta sitten meni toinenkin jalka joka pisti miettimään.. Kävin uudelleen syksyllä ultrassa ja molemmissa akillesjänteissä oli mikrorepeämät jne.

Tässäkö on tulos kun vanha mies yrittää olla samassa kunnossa nuorten palomiesten kanssa? Kyllähän sitä harjoitella jaksaa, mutta palautumiseen menee helvetin paljon kauemmin kuin nuorilla. Lopputuloksena, tulee romutettua se viimeinenkin työkyky työkykyä ylläpitäessä.

Nyt yritän ainakin aktivoitua tänne suuntaan, kirjoitan muutaman rivin silloin tällöin. Ehkä nopeammin kuin uskottekaan..

 

Mainokset
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: