Etusivu > Pelastustoimi, Yleinen > Taas testiä..

Taas testiä..

Päivä alkoi jälleen, kuinkas muuten kuin testillä. Vuorossa oli savusukellustestirata (Oulun malli). Testiradalla arvioidaan hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Ohjeen mukaan testiä tehdessä ei saisi olla hälytysvalmiudessa ja eikä kiire omalle asemalle. No ei ollut kiire omalle asemalle, kun testi tehtiin siellä, hälytysvalmiudessa.. tottakai oltiin hälytysvalmiudessa. Kuka ne hommat hoitaisi jos ei me?

Rata pitäisi suorittaa tavanomaisella työsuoritusnopeudella, ei kilpaillen. Eipä juu, kuka meillä kilpailisi kuka on nopein tai vähiten kuormittuneisin, no ei kukaan. Testirata koostuu viidestä savusukellukselle tyypillisestä tehtävästä, joista kuhunkin on vakioitu aika.

Aiemmin otettiin suorituksen päätyttyä syke ja kulunut aika, nyt tulokset purettiin tallentavalta mittarilta koneelle ja ohjelma laski kuormituksen. Kyllä loppusyke kirjattiin edelleenkin..mutta? Nyt ohjelma käytti kuormituksen aikaista keskisykettä ja aiemmin käytettiin laskennassa loppusykettä kuormituksen päätyttyä. Oli ihan pakko syöttää arvot vanhan tavan mukaisesti ja verrata. FireFit antaa matalamman kuormittuneisuuden koko radalla kuin aiemmin käytössä ollut tapa.  Haittaakse?

Toiminnallinen dynaamisen tasapainontesti oli myös. Lankulla käveltiin ja käännyttiin, etuperin ja takaperin. Yksi harjoitus ja kolme suoritusta, paras laskettiin.

Vielä on yksi jäljellä, lihasvoiman ja kestävyyden testaaminen. Onko tässä mitään järkeä?

Kategoriat:Pelastustoimi, Yleinen Avainsanat: , , ,
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti